четвер, 2 квітня 2020 р.

Важлива інформація!


   

  Витяг з переліку
госпітальних баз для лікування пацієнтів з ознаками гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої
коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 26 березня 2020 року, протокол № 10



Код за
ЄДРПОУ
Назва закладу охорони здоров’я або відокремленого структурного підрозділу
Адреса закладу охорони здоров’я або відокремленого структурного підрозділу
ПІБ керівника закладу
01994942
КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради»
25030, м. Кропивницький, пр. Університетський, 2/5
Андреєва Лариса Миколаївна
05493846
КНП «Центральна міська лікарня» Міської ради міста Кропивницького»
25006, м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 45/35
Артюх Олександр Іванович
38540447
КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради»
25009, м. Кропивницький, вул. Комарова, 56
Ярошенко Олександр Іванович


Візьміть на замітку!





Витяг з переліку
об’єктів соціальної сфери (готелів, гуртожитків тощо) різних форм власності, які можуть бути перепрофільовані
для обсервації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду, а також для тимчасового розміщення відповідного медичного персоналу, затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 26 березня 2020 року, протокол № 10


Населений пункт
Перелік закладів
Кількість місць

Заклади освіти та науки

м. Кропивницький
Гуртожиток № 1 (Профілакторій) Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, бельвар Студентський, 19
16
Гуртожитки Центральноукраїнського національного технічного університету, проспект Університетський, 8
300
КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. В.О.Сухомлинського», вул. Полтавська, 79
28
Регіональний центр професійної освіти імені О.С.Єгорова (м.Кропивницький, вул.Вокзальна, 68)
20
Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Центральноукраїнський професійний будівельний ліцей» (м.Кропивницький, вул. Волкова, 15)
4
Кропивницьке вище професійне училище (м.Кропивницький, вул.Шатіла, 4)
10

понеділок, 23 березня 2020 р.

Рекомендації для закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо дій та правил задля недопущення розповсюдження вірусу в закладах освіти у період складної епідемічної ситуації



розроблено ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України"

Заклади дошкільної та загальної середньої освіти відіграють важливу роль у захисті здоров’я своїх учнів, персоналу та суспільства. Дізнайтеся більше про те, як ви можете запобігти поширенню респіраторних захворювань, зокрема вірусу SARS-CoV-2.
Вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19 відноситься до групи респіраторних вірусів та відповідно усі заходи профілактики його поширення є аналогічними заходам попередження поширення гострих респіраторних вірусних захворювань, в т.ч. грипу.
І. Адміністрація закладів:
Коли діти перебувають близько один одного, існує підвищений ризик того, що вони передають одна одній респіраторні захворювання, такі як грип чи COVID-19. Ризик особливо високий серед дітей молодшого віку, які можуть ділитися іграшками, які могли бути у них в руках або в роті. Діти також частіше, ніж дорослі, хворіють на респіраторні захворювання та з більшою ймовірністю поширюють його серед інших, в тому числі серед своїх сімей.

середу, 22 січня 2020 р.

01 - 02 квітня 2020 року - тестування з охорони праці та безпеки життєдіяльності!


Наказом МОН від 22.11.2017 № 1514 викладено у новій редакції Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України (далі — Положення). Вимоги Положення — обов’язкові для виконання учасниками освітнього процесу та іншими працівниками установ та закладів.
Під час прийняття на роботу і в процесі роботи посадові особи та інші працівники установ та закладів освіти мають пройти інструктаж, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також правил поведінки в разі виникнення аварій та надзвичайних ситуацій відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15.